Соєвий шрот
Соєвий шрот – якісна сировина для виробництва комбікормів для сільськогосподарських тварин, птиці, риб. Його отримують шляхом переробки соєвих бобів (після вилучення з них олії) і додаткової вологотеплової обробки. Соєвий шрот покращує засвоюваність поживних речовин комбікормів, збільшує добові прирости, надої, зменшує падіж. Значний вміст протеїну та енергії в шроті дозволяє складати високо- протеїнові і високоенергетичні раціони без застосування дорогих кормів. Це ідеальна заміна традиційній кістковій і рибній муці. Соєвий шрот містить протеїн, амінокислоти, мінеральні речовини, кальцій, фосфор, залізо, марганець, цинк та ін. Соєвий шрот вілповідає вимогам ГОСТ8056-96 (шрот соєвий кормовий):
  •  масова частка сирого протеїну в перерахунку на суху речовину – не менше 50,0%;
  •  масова частка сирого жиру в перерахунку на суху речовину – 2,0%;
  •  масова частка вологи і летких речовин – 8,5-10%;
  •  масова частка золи нерозчинної в соляній кислоті в перерахунку на суху речовину – 0,5%;
  •  масова частка сирої клітковини в перерахунку на суху речовину – 5,0%;
  •  кормові одиниці – 1,18;
  •  масова частка залишкового розчинника – не більше 0,08%
  •  кислотне число жиру, мг КОН/г, – не більше 30,0.